MINDFUL MAARSSEN

Voor een leven met Minder negatieve gedachten en Meer aandacht.

 

 

Mindfulness training

Wij geven 8-weekse Mindfulness trainingen voor een ieder die minder stress wil, minder last wil hebben van negatieve gedachten en op een adequate manier met emoties om wil gaan. Middels deze training leer je om met je aandacht meer in het hier en nu te zijn en milder te worden ten opzichte van jezelf en anderen.

Onze visie is dat de training voor iedereen toegankelijk moet zijn en onze trainingen zijn nuchter (“met beide benen op de grond”), praktisch en persoonlijk en worden gegeven in kleine groepen waarbij de mindfulness oefeningen zittende op je stoel gedaan worden. De trainingen vinden plaats in de comfortabel ingerichte trainingsruimte idyllisch gelegen aan de rivier de Vecht in het centrum van Maarssendorp .

Onze mindfulness trainer Kim de Nie is Gz-psycholoog, cognitief gedragstherapeut en gekwalificeerd mindfulness trainer. Zij combineert de technieken van de mindfulness en de cognitieve therapie in  de wetenschappelijk onderbouwde Training: Mindfulness Based Cognitive Therapy. 

Workshop stressreductie op de werkvloer

Daarnaast wordt er bij Mindful Maarssen ook de workshop Mindfulness en stressreductie op de werkvloer gegeven voor bedrijven. Deze training kan in company gegeven worden of in de bovengenoemde trainingsruimte worden aangeboden.

Geïnteresseerd?

Mocht je geïnteresseerd zijn in de MBCT training dan kan je je opgeven voor de eerstvolgende groepstraining middels het inschrijfformulier. Als je graag eerst meer informatie wil en/of vragen hebt dan kan je via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder! 


 

Recensies

Elske van der Mede - Krijnen
17-12-17 19:20:41
Al geruime tijd was ik geïnteresseerd in mindfulness, maar omdat ik het vooral associeerde met zweverigheid, duurde het nog even voordat ik de stap durfde te zetten een cursus te volgen. In september van dit jaar heb ik dan toch de stoute schoenen aangetrokken en ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Al tijdens de eerste bijeenkomst wist Kim de Nie een prettige, open en veilige sfeer te creëren in de (kleine) groep. Er werd aandacht besteed aan het doen van oefeningen, aan het beantwoorden van vragen en er was altijd ruimte voor gesprek.Door deze cursus ben ik beter in staat me te focussen op de activiteit waar ik mee bezig ben en heb ik geleerd gewoonten te herkennen en daar (indien wenselijk / nodig) anders mee om te gaan.Ik heb de cursus zeker niet als zweverig ervaren; ik heb juist hele praktische handvaten gekregen om in het dagelijkse leven toe te passen. Mijn interesse in mindfulness is door de cursus van Kim alleen nog maar meer aangewakkerd! Dank!
Eveline Thomas
10-12-17 15:47:00
In het najaar van 2017 heb ik de mindfulnesstraining gevolgd. De combinatie van mindfulness oefeningen en aandacht besteden aan eigen gewoontepatronen vond ik sterk. Kim zorgt voor een prettige sfeer in de groep. Ze geeft iedereen de ruimte om zijn verhaal te doen.
De oefeningen tijdens de bijeenkomsten, het lesboek en de audiobestanden geven goede handvaten om er thuis en op het werk mee aan de slag te gaan. Het heeft mij meer rustmomenten in hectische tijden opgeleverd. Ik kan iedereen een mindfulnesstraining bij Kim aanraden.
A. Bouma
22-05-17 13:25:45
Praktische, verhelderende 8 weekse cursus, waarin de basis van Mindfulness middels theorie en oefeningen( op stoel) op een ontspannen, nuchtere manier wordt gegeven.
Het geeft m.i.goede handvatten om op een andere, effectievere manier naar eigen gevoelens en gewoontepatronen te kijken en waar gewenst aan te passen.
Ik heb de cursus als waardevol ervaren en raad deze iedereen aan die bewuster, met meer aandacht wil handelen en minder vanuit oude ingesleten gewoontepatronen.
Eva Eggink
22-05-17 10:01:08
Ik heb de training MBCT bij Kim gevolgd van januari tot mei 2017. De manier waarop Kim deze training verzorgt, heb ik als erg prettig ervaren; ze is niet te zweverig en maakt steeds de vertaalslag naar haalbaarheid van de uitvoerbaarheid in het dagelijks leven. Ook de koppeling met de cognitieve gedragstherapie vond ik helpend; de gewoontepatronen hebben we in kaart gebracht en we hebben naar alternatieve gedragingen gekeken. Kortom; leerzaam en zinvol!
Patricia Swinnen
20-05-17 13:16:53
In maart/april 2017 heb ik een mindfulness training bij Kim gevolgd. Iedereen die wil kennismaken met mindfulness in een kleine groep en in een niet al te lange tijdspanne, kan ik van harte deze training aanbevelen.
Kim is een zeer prettige begeleider, niet te zweverig, die vertrouwen weet te scheppen en iedereen in zijn/haar waarde laat.
Tonen: 5  10